Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Op zoek naar een heerlijk lichte, 3-laagse woning gelegen in een leuke 30-er jaren straat, met een ruime en sfeervolle woonkamer, een echt open haard, een nette keuken, een badkamer met ligbad, 2 goede slaapkamers, een zolderverdieping met mogelijkheden, een heerlijke achtertuin en veel bergruimte? Kom dan gerust kijken bij deze 4 kamer tussenwoning in de woonwijk Zuilen.

 

 

Buren

Wie worden je nieuwe buren? Niet geheel onbelangrijk, want in de grote stad woon je wat dichter op elkaar dan buiten de randstad.

Wat wij altijd opmerkelijk hebben gevonden is dat het hier zo rustig en stil is, en dat terwijl er toch ook studenten huizen in de nabije omgeving staan. Je hebt hier niet het gevoel te wonen in een grote en drukke stad, in tegendeel. In die zin is het duidelijk te merken dat Zuilen vroeger een apart dorp was.

Tijdens een warme zomernacht wil er natuurlijk wel eens een feestje zijn waar je iets van mee krijgt, maar deze gaan eigenlijk nooit gepaard met muziek of herrie. Vermoedelijk dat de binnenstad toch aantrekkelijker is voor de studenten?

De overburen op nr. 4 zijn zojuist verhuisd en het pand wordt nu opgeknapt. En daarmee ziet de overzijde van de straat er dadelijk weet netjes uit.

Wetenswaardigheden

* De vertrekken in het huis zijn snel warm en helemaal met de nieuwe hoge rendementsketel (uit juli 2018). De maandelijkse energiekosten zijn in onze beleving niet hoog, echter vanuit het oogpunt van duurzaamheid hebben we overwogen om dubbelglas in de woning te laten zetten. Toen we tot de ontdekking kwamen dat dit betekende dat het karakter van het kozijnwerk (en in ons optiek de woning) hiermee zou veranderen hebben we besloten om hier vanaf te zien. Want het is juist het karakteristieke aan deze woning dat wij zo leuk vinden.

* In de winter is het huis gemakkelijk snel warm te maken. En tijdens een hittegolf kan het opvallend koel gehouden worden, door enkel de gordijnen aan de voorzijde dicht te houden.

* Ooit hebben we een kleine lekkage gehad. Dit bleek ontstaan te zijn doordat we het putje van het bad hadden losgeschroefd bij een grondige schoonmaakbeurt en er zodoende water langs de afvoer was gestroomd. Kortom een puntje van aandacht als je een kleine lekkage wilt voorkomen.

* Door herstelwerkzaamheden aan het het dak van de buren is er in 2018 schade ontstaan aan de dakgoot. De loodgieter heeft dit netjes gerepareerd, maar concludeerde wel dat de dakgoot aan de voorzijde toe was aan vervanging.

Met veel liefde en plezier hebben we hier gewoond en met enige regelmaat hebben we naar elkaar uitgesproken ‘wat hebben we toch een leuk en mooi huis’. We wensen dat jij/ jullie er net zo’n fijne en mooie tijd mogen hebben.

Met warme groet, Alexander & Priya van Breemen

 

 

Op zoek naar een heerlijk lichte, 3-laagse woning gelegen in een leuke 30-er jaren straat, met een ruime en sfeervolle woonkamer, een echte open haard, een nette keuken, een badkamer met ligbad, 2 goede slaapkamers, een zonnevlonder, een zolderverdieping met mogelijkheden, een heerlijke achtertuin en veel bergruimte? Kom dan gerust kijken bij deze 4 kamer tussenwoning in de woonwijk Zuilen.

Opvallend in de woning zijn verder de grote raampartijen, de glas-in-lood ramen, de paneeldeuren, de hoge plafonds, de openslaande deuren naar de tuin en de sfeervolle uitstraling van de woning door de gekozen afwerking. De woning is ook gerust comfortabel te noemen, mede door de aanwezige centrale verwarming (met onlangs geïnstalleerde, nieuwe hoge rendementsketel).

In de directe nabijheid liggen de vele winkels aan de Amsterdamsestraatweg en het prachtige Julianapark met grote speeltuin, vogelvijver en dierenweide (met o.a. herten). In de straat vind je gratis parkeergelegenheid en openbaar vervoer (o.a. station Zuilen) is in de onmiddellijke omgeving beschikbaar. Het centrum van Utrecht is minder dan 15 minuten fietsen en de andere kant op ben je snel in een groene omgeving met de Vecht, Fort de Klop en de Maarsseveense plassen. Daarnaast bevinden zich meerdere scholen en uitvalswegen in de omgeving.

Indeling: Entree, hal met meterkast (onlangs vernieuwde installatie), trapopgang naar de verdieping en toegang tot de woonkamer. De heerlijke woonkamer (23 m2) is voorzien van een laminaatvloer en heeft een werkende openhaard, een vaste kast en openslaande deuren naar de tuin. Achter de woonkamer is de keuken gelegen en deze is voorzien van een modern keukenblok met voldoende ruimte voor de keukenapparatuur. Via de keuken kom je in het toilet.

1e verdieping:
Overloop met toegang tot de vertrekken. De verdieping heeft twee slaapkamers: 1 aan de achterzijde (ca. 15m2 met 3 grote, vaste kasten) en 1 aan de voorzijde (7,5 m2). De badkamer is netjes betegeld en heeft een ligbad en een wastafel. Via de trap op de overloop is de zolder bereikbaar.

2e verdieping:
De open ruimte geeft de verdieping diverse gebruiksmogelijkheden en veel bergruimte. Indien gewenst kan de verdieping worden vergroot door het plaatsen van een dakkapel. Diverse woningen in de buurt hebben de woning aan de achterzijde opgebouwd. Uiteraard moet je hiervoor wel een vergunning aanvragen.

Tuin:
De achtertuin van ruim 23 m2 is bereikbaar via de openslaande deuren in de woonkamer en de keukendeur. De tuin is gelegen op het noordoosten met in de zomer vanaf het einde van de ochtend tot laat in de middag zon. Genieten van de zon kan ook vanaf de zonnevlonder (te bereiken vanaf de grote slaapkamer). De voortuin is gelegen op het zuidwesten, hier geniet je van de ochtend, middag - en avondzon.

 

Voor meer informatie en foto's klik hier